EPI-NO:n tarina

”Olin jo pitkään ollut huolissani siitä, että episiotomia tehtiin rutiininomaisesti ensimmäistä kertaa synnyttäville. Olin tietoinen kivuista ja epämukavuudesta, jonka se naisille aiheutti. Pyrin välttämään episiotomian tekemistä Starnbergin klinikallani, ellei se ollut välttämätöntä. Starnbergin klinikalla oli maine luonnollisen synnytyksen suosimisesta Tohtori Le Boyerin, tämän alan edelläkävijän oppien mukaisesti.

1980-luvulla kävin Afrikassa saksalaisen lääketieteellisen projektin puitteissa. Projekti keskittyi naisten terveyskysymyksiin. Kiinnostuin paikallisesta synnytykseen valmistautumiskäytännöstä, jossa välilihaa venytettiin vähitellen käyttäen sarjaa asteittain kasvavia kuivattuja kurpitsoja.

Palasin Saksaan ja suunnittelin puhallettavan silikonipallon, jolla voisi venyttää välilihaa tasaisesti. Yhdistettynä käsipumppuun pystyin jäljittelemään eri kokoisten kurpitsojen vaikutusta.

Kätilöjemme tukemana aloitimme ensimmäiset EPI-NO-testit, ja koimme välittömän ja merkittävän parannuksen välilihan repeämisten vähenemisessä. Yhdessä saavutimme yli 70 %:n vähenemisen välilihan repeämisissä ensisynnyttäjillä Starnbergin klinikalla. Huomasimme, että EPI-NO sekä vähensi repeämiä että lyhensi synnytysaikaa. Mitään negatiivisia vaikutuksia emme ole huomanneet.”

Tohtori Wilhelm Horkel,

Synnytyslääkäri/Gynekologi

EPI-NO:n kehittäjä

Starnberg Saksa